subota, 30. siječnja 2010.

Kape...

Najbolji način kako se riješiti ostataka vune je plesti ili heklati kape. A nakupila se već prilično velika zaliha koja samo stoji, gomila se, i ne znam što bih s njom. Najgore je kad mi se svidi neka vuna, pa kupim onako jedno ili dva klupka za probu i onda stoji. Moram spomenuti da sam u životu napravila samo jednu kapu, i to heklanu pred dvije godine. Neki se sigurno sjećaju ovog modela. Crvena nije moja omiljena boja, ali volim napraviti po koji izlet.Ovo je jednostavan model, trebalo mi je jedno klupko, taman toliko sam i imala.


IMG_4975

A ovo je zgodan model, kombinacija pletenog i heklanog. Na modelu je heklano osam kvadratića, no ja sam radila manjom kukicom i tanjom vunom pa sam napravila deset. Kvadratići se spoje i te onda se plete. Vidjet ćemo kako će ispasti.


Broj komentara: 8:

 1. Bit će jako lijepo, početak obećava! U stvari, čini mi se da je najkompliciranije isheklati komadiće i podići očice za kapicu, a to si već napravila; ostatak ćeš čas posla!

  romantales.mojblog.com ... obzirom da nije aktivna opcija Ime/URL

  OdgovoriIzbriši
 2. oduvek sam volela kada se kombinuju dve tehnike.ovo je jedna od tih divnih kombinacija.sigurna sam da ćeš je uraditi savršeno.

  OdgovoriIzbriši
 3. Kao što Romantales kaže, početak obećava. Model kape je jako interesantan.

  OdgovoriIzbriši
 4. Jako lepo. Ovo s heklanim baš dobro izgleda, obavezno nam pokaži kad bude gotovo!

  OdgovoriIzbriši
 5. www.villa-loredana.blogspot.com1. veljače 2010. u 04:33

  Draga Mirja, hvala još jednom na Awardu, zar sam zaista tako vrijedna da sam u samo nepunih mjesec dana zaslužila jednu od najprestižnijih nagrada kreativnih blogerica. Pletačka kreativnost ti je nenadmašna. Pusa. villa-loredana

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja znam ovu crvenu kapicu, napravila sam ja i slicnu u isto vreme.
  Mislim da ce ovaj tvoj model sa kvadratice biti jos ljepsi. Zato sto su manji izgledace jos bolje :)

  OdgovoriIzbriši
 7. jako je slatko, jedva čekam da je vidim gotovu!

  OdgovoriIzbriši
 8. Vec vidim da je tvoja kapa sa kvadratima lepsa od one u casopisu :)

  OdgovoriIzbriši